вівторок, 8 вересня 2015 р.

Сьогодні, 8 вересня — Міжнародний день грамотності.


Міжнародний день грамотності (International Literacy Day) — один із міжнародних днів, що відзначаються в системі Організації Об'єднаних Націй. символізує досягнення усього людства, адже грамотність – це один із критеріїв, який відрізняє прогресивне суспільство від примітивного.
Традиція щорічно відзначати цей день започаткована відповідною рекомендацією Всесвітньої конференції міністрів освіти з ліквідації неграмотності, що відбулася в Тегерані у вересні 1965 року. Саме ця конференція рекомендувала оголосити 8 вересня Міжнародним днем грамотності та святкувати його щорічно в усьому світі.
.Писемність — свято для людства, яке досягло вражаючого прогресу в цій галузі, довівши кількість грамотних людей в світі до чотирьох мільярдів. Проте писемність для всіх — дітей, молоді і дорослих — ще не до кінця досягнута мета.
Незважаючи на помітні успіхи багатьох країн, понад 860 мільйонів дорослих залишаються безграмотними, а більше 100 мільйонів дітей не ходять у школу. Дуже багато дітей, молодих людей і дорослих, охоплених шкільними або іншими освітніми програмами, не відповідають рівню, необхідному для того, щоб їх можна було вважати грамотними в умовах сьогоднішнього світу, який стає усе більш складним.
Мета Міжнародного дня грамотності — відзначити, що бути грамотним важливо для кожної людини та суспільства в цілому. Він підкреслює важливість грамотності та хоча б базової освіти як незамінних інструментів, що необхідні для побудови інтегрованого й мирного суспільства у XXI столітті.

Немає коментарів:

Дописати коментар